Skip to main content

michael.willemse

19 October 2018

De Belgische publieke omroep heeft zijn voorbeeldfunctie op zich genomen om de privacy van zijn gebruikers te beschermen op verschillende platforms zoals VRT NU, VRTNWS en al zijn televisie- en radiostations. Dankzij de samenwerking met Cloudway kunnen gebruikers nu hun persoonlijke informatie en toestemmingen voor specifieke VRT-producten en nieuwsbrieven bekijken en beheren op een enkele website: het VRT Profiel. Daarnaast hebben gebruikers ook de mogelijkheid een procedure starten om hun informatie voor alle VRT-producten te verwijderen.

 

Om dit allemaal te verwezenlijken heeft Cloudway het VRT Profiel-platform gebouwd met behulp van een combinatie van PAAS- en SAAS-services die worden uitgevoerd op Amazon AWS. De provider van de kernidentiteit wordt gedeployed met Elastic Beanstalk, waarbij de toepassing horizontaal wordt geschaald en beschikt over zelfherstellende functies.

De VRT profiel-website, de ondersteunende microservices en de workflow van het recht op verwijdering worden geïmplementeerd met behulp van serverless technieken zoals AWS API Gateway, AWS Lambda, S3 statische sites en de workflow-engine-as-a-service component Step Functions.

 

Wil jij ook de gegevens van jouw gebruikers betrouwbaar bewaren en beschermen in de cloud? Contacteer ons dan voor een afspraak.

Philips

Read more