Skip to main content
About us

Cloudway is een Belgische cloud native software ontwikkelaar die het verschil wil maken door kwalitieve softwareontwikkeling optimaal te combineren met services die cloud providers aanbieden. Door deze aanpak leveren wij succesvolle projecten af bij startups en grote ondernemingen.

Onze focus ligt op kwalitatieve software ontwikkeling met Java en Node.js als meest gebruikte omgevingen. Deployment automatiseren we steeds om uiteindelijk terecht te komen op een schaalbaar en betrouwbaar platform.

About us

Bij onze projecten maken we gebruik van cloud providers zoals Amazon Web Services, Google Cloud Platform en Microsoft Azure. Ook generieke oplossingen gebruik makend van Docker en Kubernetes komen aan bod. IOT, Serverless en streaming data oplossingen vallen ook onder onze expertise.

Cloud native architecture

Samen met u werken we een Cloud Native architectuur uit die zowel aan de functionele als niet functionele vereisten voldoet. Als resultaat zorgen wij voor een schaalbare, betrouwbare en kost effectieve oplossing.

In geval van software die moet voldoen aan strenge compliancy regels zoals HIPAA, GDPR en PCI, kiezen wij voor een architectuur die de verantwoordelijkheden op een beheersbare manier kadert.

Op financieel gebied zal u profiteren van een OpEx model in combinatie met kosten die meeschalen naargelang het gebruik.

Cloud native development

Bent u klaar voor de volgende stap het bepalen van de architectuur. Onze experten in zowel software ontwikkeling als cloud mogelijkheden leveren jouw project of product op met oog voor onderhoudbaarheid en betrouwbaarheid. 

Graag dragen wij onze kennis ook over naar medewerkers binnen uw onderneming zodat uw interne development teams beter vertrouwd worden met de cloud. Dit kan gebeuren door hands-on samenwerking en trainingen.

Microservices

Het gebruik van microservices zorgt voor de nodige abstractie en een dynamische schaalbaarheid over de software implementatie heen. Graag adviseren wij u in het gebruik van Api Gateways voor intern en extern gebruik.

Containers

Tegenwoordig is het gebruik van containers om applicaties te deployen zeer populair. Samen met onze partners rond operationeel beheer van productie omgeving zetten wij een managed container oplossing op.

Daarnaast wordt een deployment pipeline met continuous integration en testing opgezet om verdere ontwikkeling te faciliteren. 

Serverless

Kiezen voor Serverless betekent kiezen voor de functionele aspecten van uw project of product. Dit is namelijk het gene dat belangrijk is voor u en uw gebruikers.

Serverless zorgt ervoor het operationeel beheer zich beperkt tot de applicatie laag in combinatie met een focus op automatisatie. De schaalbaarheid van de applicatie wordt ook transparant, er is geen configuratie meer nodig. Industry-standard FAAS oplossingen zoals AWS Lambda, Google Cloud Functions en Azure function zijn de bouwblokken van Serverless.

Bij Serverless betaal je enkel als de applicatie echt gebruikt wordt en biedt dus een oplossing voor zowel start ups en druk gebruikte applicaties.

Contacteer ons voor een introductie over Serverless u kan bieden.

App migration

Heeft u een bestaande applicatie of een set van applicaties die volgens een gelijkaardige methodologie zijn opgezet? Samen starten we een piloot migratie project naar de cloud.

Contacteer ons om te weten te komen wat Cloud Native oplossingen jou kunnen bieden.

Het Cloudway team

Jochen Van de Velde portret

Jochen Van de Velde

AWS & API Management consultant

_

Stijn De Pestel portret

Stijn De Pestel

Cloud & IOT Consultant

_

Jente Peeraer portret

Jente Peerear

Cloud Consultant

Delivery driven

Bram Van Swalm portret

Bram Van Swalm

Cloud Consultant

_

Levent Öner portret

Levent Öner

Cloud Consultant

_

Ruben Peeters portret

Ruben Peeters

Cloud Consultant

_

Stef Morren

Stef Morren

Cloud Consultant

.

Mitch Mommers

Mitch Mommers

Cloud Consultant

.

Jeroen Van Gool

Jeroen Van Gool

Cloud Consultant

.

Stef Ceyssens portret

Stef Ceyssens

Cloud Consultant

_

michael willemse foto

Michael Willemse

Cloud Native Consultant & Co-Founder

Take charge and dive deep!

Tom Hertogs portret

Tom Hertogs

Java & Cloud Consultant

_

Bartosz Pastuch portret

Bartosz Pastuch

Node.js & Cloud Consultant

_

Samuel Overloop portret

Samuel Overloop

Node.js & Cloud Consultant

_